Kevään 2020 Rutukirje
Hyvät Rutujäsenet.

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Syksyllä matkatessamme kohti etelää, emme olleet kuulleetkaan koronaviruksesta, joten ajatukset olivat vain talven vietossa etelässä.
Vielä vuodenvaihteen jälkeen emme osanneet odottaa mitä kevät tuo tullessaan.

Koronavirus ja pandemia
Kevään aikana alkoi kuulua huolestuttavia viestejä sen leviämisestä ja niiden myötä myös viestejä maiden rajojen sulkeutumisista.
Useat meistä joutuivat niiden vuoksi tekemään paluu suunnitelmansa uusiksi.
Rajojen valvonnan ja osittaisen sulkemisen lisäksi rajoitti maan hallitus myös kaikkien kokoontumisten henkilömäärän kymmeneen.
Näiden lisäksi valtioneuvosto määräsi myös meille ulkomailta tuleville 14 vrk karanteenin ja lisäksi 70 täyttäneille omat rajoitukset.

Kevätpäivät
Edellämainitut seikat aiheuttavat myös sen, että emme voi järjestää jo perinteisiä toukokuun kevätpäiviämme Hartolassa. joten
Rutusakin kevätpäivät on peruttu.
Uskoaksemme on yhteiskuntamme kesän kuluessa palannut jälleen normaaliin tilaan joten kesäpäivät pidämme alkuperäisen aikataulun mukaan.
Palaamme tähän seuraavassa kesä- heinäkuun rutukirjeessä.

Kokemuksia
Jo kirjeen alussa mainitsimme tästä voimassaolevasta meille poikkeuksellisesta tilanteesta. Monella meistä on kotiinpaluun yhteydessä tullut tilanteita, joita aikaisemmin emme ole paluumatkallamme kokeneet.
Haluaisimme koota kokemuksistanne yhteenvedon tulevaisuutta varten.
Siihen haluaisimme lyhyen kertomuksen josta kokoamme yhteenvedon. Kokemuksistanne voitte kirjoittaa palautelomakkeellemme os,
http://www.rutusakki.fi/palaute/palaute.html

Kiitos Finnlinesille
Monet meistä olivat varanneet syksyn menolippunsa yhteydessä myös paluumatkan. Näitä varauksia kuitenkin jouduttiin muuttamaan. Rutulähtöjen ehtojen mukaan tämä ei kuitenkaan olisi ollut mahdollista, joten nyt oli syytä olla yhteydessä varustamoon, sillä viivyttely matkalla ei ollut terveydellisesti mielekästä. Tässä onneksi Finnlines tuli meitä vastaan, myöntäen joustoa tähän käytäntöön. KIITOS

Lainaus Facebookista:
Isovanhempamme määrättiin rintamalle ja muuttamaan Karjalasta, meille määrättiin karanteeni. Kyllä me selviämme tästä.


Hyvää alkavaa kesää SF-Caravan Rutusakki ry /
kopla