Syksyn 2020 Rutukirje


Hyvät Rutusakin jäsenet

Poikkeuksellinen vuosi kääntyy kohti syksyä. Moni meistä seuraa toiveikkaina positiivisia tietoja matkustusrajoitusten lievenemisestä. Nyt kuitenkin vaikuttaa, kun seuraa tiedotusvälineitä, että tiedot maailmalta näyttävät olevan päinvastaisia.
Vasta julkaistu
liikennevalomalli päästää meidät matkustamaan EU-alueella ainoastaan Viroon, Latviaan ja Unkariin.

Kevätpäivät toukokuulta jouduimme perumaan valtioneuvoston suositusten mukaan, onneksi kuitenkin pandemian tilanne oli suvantovaiheessa kesäpäivien aikana, joten pystyimme kokoontumaan Hartolaan suunnitellun aikataulun mukaisesti.
Normaalioloissa kesäpäiville saapui hieman päälle 200 yksikköä, nyt siitä jäätiin puoleen, eli 112 yksikköön.

Rutupeli ja -petanki
Jo edellisessä kirjeessä kerroimme, että tämän vuoden rutupeli jäi ratkomatta, mutta petanki pelattiin suunnitelmien mukaan.
Petankiin osallistui 20 rutuparia ja taso oli odotetusti korkea.
Kaksipäiväisen kisan voiton veivät Ritva ja Jouko Tenhunen, Onnittelut voittajille.

Vuosikokous
Moni yhdistys on joutunut siirtämään sääntömääräisen vuosikokouksensa jopa useaan kertaan, me kuitenkin onnistuimme pitämään sen alkuperäisen aikataulun mukaan, tosin poikkeusoloissa ja tiloissa.
Vuosikokoukseen osallistui 32 jäsentä. Kaikille kokoukseen osallistuneille jaettiin kasvomaskit, ja osallistujamäärästä johtuen pystyimme pitään salissa etäisyydet keskenämme erittäin hyvin.
Kokouksen puheenjohtajana toimi SF-Caravan ry:n varapuheenjohtaja Juha Rakkola, joka totuttuun tapaan vei kokouksen läpi sujuvasti.
Joka vuosi valitaan kokouksessa luottamushenkilöt hallitukseen (koplaan) erovuoroisten sijaan. Erovuorossa oli yhdistyksen sihteeri Leena Panula, varapuheenjohtaja Pauli Ruutiainen sekä rahastonjoitaja/jäsenkirjanpitäjä Pentti Äijö.
Heistä Pauli ja Pentti eivät olleet käytettävissä.
Leena Panulan lisäksi koplaan valittiin Jukka Ahtola Salosta, sekä Arto Karjalainen Säynätsalosta.
Kiitos menneistä yhteisistä vuosista koplassa Pauli ja Helmi Ruutiainen, sekä Pentti ja Pirkko Äijö

Tänä vuona emme kokouksen alussa laulaneet perinteistä rutulaulua, emmekä jakaneet rututarroja, vaan ne jaettiin vasta Koskenniemellä kokouskahvin jälkeen. Näillä kesäpäivillä myönnettiin rututarra 22 entiselle noviisille.

Kopla 2020-2021
Koplan kokoonpano ja tehtäväjako:
Puheenjohtajapari Harri ja Tuulikki Vesanto
Varapuheenjohtajapari Kari ja Tuula Ervelius
Sihteeripari Vesa ja Anne Kuutila
Rahastonhoitajapari Leena Panula ja Hannu Hanhinen
1 Leiri-isäntäpari Arto Karjalainen ja Arja Kivelä-Karjalainen
2 Leiri-isäntäpari Jukka ja Sirpa Ahtola
Rutukirje
Olemme saanneet jäseniltä palautetta, että heille ei ole tullut rutukirjettä.
Rutukirjeiden toimituksessa käytämme SF-Caravan ry:n jäsenrekisteriin ilmoitettua sähköpostiosoitetta.
Jos olet vaihtanut sähköpostiosoitettasi, ilmoitathan sen SF-Caravanin jäsenrekisteriin.

Vuoden 2021 tapahtumat
Kevätpäivät 14-16.5.
Kesäpäivät 20-22.8.

Talvi kotimaassa
Nyt vaikuttaa siltä, että tulevan talven vietto etelässä ei ole turvallista eikä suotavaa.
Siksi onkin hyvä aika tutustua kotimaan kohteisiin ja luontoon.
Etelässä on runsaasti kohteita joiden luonto on vertaansa vailla.
On kuitenkin todettava, että myös meillä on kotimaa joka tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Useat ulkolaiset turistit ovat jo vuosien ajan suunnanneet matkansa tänne luonnon keskelle, kokemaan sitä hiljaisuutta ja rauhaa jonka vain meidän luontomme voi tarjota. Luonnossa on myös rauhoittumisen lisäksi se etu, että siellä olemme paremmassa turvassa koronavirukselta.
Nautitaan tänä talvena Suomen luonnosta ja talvesta, sekä tuetaan kotimaista matkailuelinkeinoa pääsemään tämän vaikean ajan yli.Puheenjohtajan mietteitä
Edessäsi on vuoden viimeinen rutukirje. Olen tähän yrittänyt koota ajatuksia kuluneen vuoden tapahtumista sekä rutusakkia koskevista asioista.
Paljon niitä ei nyt ole.
Talvemme etelässä sujui loistavasti, mutta kevät muutti jonkin verran paluun aikataulua sekä reittisuunnitelmia, nämä muutokset koskivat varmasti meistä monia.
Jotkut meistä haluavat matkustaa yksin, sekä viettää talveaan leirintäalueiden ulottumattomissa.
Itse kuulun niihin jotka viihtyvät leirintäalueen palveluiden lähellä, sekä muiden rutulaisten ja karavaanarien keskuudessa.
Hyvä ja aktiivinen seura saa meidät pysymään paikallaan pitkiäkin aikoja.
Haluankin kiittää näitä aktiivisia rutulaisia jotka ideoivat ja järjestävät meille muille alueella oleville ajanvietettä. Te saatte monet karavaanarit hakeutumaan tällaisiin talvehtimiskohteisiin.

Useat rutusakin jäsenet ovat viettäneet talviaan Fuengirolan campingillä. Alue suljettiin vuosi sitten, eikä sen uudelleen avautumisesta ole juurikaan ollut tietoa. Olin yhteydessä asian tiimoilta Olé lehden toimitukseen, josta sain seuraavan vastauksen.
”Saamiemme tietojen mukaan Camping Fuengirolalla on parasta aikaa meneillään remonttilupa-anomus. Tarkoituksena on remontoida leirintäalue ja avata se ehompana kuin koskaan. Kunhan asia edistyy, kerromme siitä varmasti”.
Odotellaan siis alueen avautumista.

Kiitokset
Koskaan ei kiitosta sanota liian usein. Nyt on kuitenkin niiden aika.
Suuret kiitokset kesäpäivien onnistumisesta kuuluu leiri-isännille sekä ajomiehille, sillä ilman heidän panostaan olisi tapahtumat mahdoton järjestää.
Kiitos myös kaikille tapahtumaan osallistuneille vastuullisesta toiminnasta ja annettujen suositusten noudattamisesta.
Harri